0
Kim Veenman

Mijn info-illu’s

Beelden zeggen vaak meer dan woorden. Maar wil je iets uitleggen, dan is dat kleine beetje tekst oh-zo handig. Daarvoor zijn wetenschappelijke illustraties uitgevonden (je weet wel, die moeilijke) en later kwamen de infographics. Die laatste zijn lekker modern en grafisch. Ik ben fan van beide, want ze leggen iets in beeld uit en daarmee zie je gelijk hoe het zit.

Alleen wat ik stiekem toch jammer vond: deze ‘scientific illustrations’ en ‘infographics’ bevatten alleen maar wetenschappelijk correcte feiten. En geen persoonlijke touch. Alsof je een verhaal leest zonder verteller. En ik wil dat juist wél: de verhalen van dieren en de natuur vertellen. In mijn eigen woorden. Want die maken dat jij en ik, ook als je geen kenner bent, de boel gewoon lekker kunnen volgen. Zie hier de oplossing: de natuur info-illustraties. En dan fijn à la Kim. Voor een dosis verwondering, vrolijkheid en -ja, ik kan er gewoon niet omheen- enthousiasme voor de natuur.

Maar Kim, wat is nou precies een info-illu?

Het is heel simpel. Namelijk een plaatje met een (geschreven) praatje. Kijk, zoals deze:

Of deze, die laat zien dat de neven en nichten in de dolfijnenfamilie nogal in grootte verschillen. Kijk maar, neefje Hector past nogal een aantal keer in ‘Big-Uncle’ Orka:

Nou goed, er komen in ieder geval nog een hoop meer! En ik zal ze delen op Facebook en Instagram.

Heb je zelf iets wat je (nog) niet helemaal snapt? En zou je dat wel eens simpel uitgelegd willen hebben? Schroom niet en stuur me een berichtje. Wie weet teken ik het uit ;). Want je bent vast niet de enige die het (nog) niet begrijpt.

Liefs en een fijne dag,

Misschien ook leuk...