0
Kim Veenman

Kijkje in de studio

Dag dag!

Mensen vragen me vaak waar en hoe ik werk. Bij deze een kijkje achter de schermen! Ik heb een atelier in Groningen waar ik elke week werk, maar met mooi weer zit ik thuis. Dan kan ik met m’n blote voeten in het gras, tussen de bloemen en bijtjes heerlijk werken. De inspiratie stroomt dan als vanzelf! Hier een paar foto’s om je een idee te geven:

Op de foto hierboven zie je hoe ik vaak begin met een realistische tekening. Ik schets de kleuren en contouren in heel lichte aquarel. Zo krijg ik een idee van de vorm en waar de donkere en lichte delen zitten.

Ik heb een atelier in Groningen, maar werk ook heel vaak thuis. Dan werk ik aan mijn superfijne sloophouten tafel. Als ik thuis werk, kan ik tussendoor ook lekker even in de tuin zitten of ik ga lopen met Emy (m’n hondje, een fijne ‘collega’ ;)). Wat ik trouwens heel vaak doe: een inspiratiewandje maken met illustraties die ik  mooi vind. Hier haal ik veel inspiratie uit. Al is uit het raam kijken en hommels zien vliegen of vogels een waterbad zien nemen misschien nóg wel het allermooist!

  

{Foto’s: Retourtje Vos}

Misschien ook leuk...