Kim Veenman

Info- en educatieve illustraties

Op zoek naar een illustrator die beeld kan maken bij een lespakket? Heb je een uitleg-illustratie nodig bij een museum, dierentuin of organisatie? Of zoek je iemand die bij een spel, (schat)kaart, doe-ding, plattegrond of iets anders uitdagende illustraties kan maken? Dan ben je bij mij aan het juiste adres!

Met een achtergrond als bioloog én een master in de wetenschapscommunicatie denk ik graag met je mee. Het mooie van een educatieve of info-illustratie is namelijk dat het beeld meer is dan alleen aankleding (al is dat ook zeker heel belangrijk). Juist de informatie verwerken op een aantrekkelijke en aansprekende manier vind ik de allermooiste uitdaging.

Ik ben erg benieuwd wat je precies zoekt en denk vervolgens graag met je mee. Wie is/zijn de doelgroep(en)? Wat wil je met de illustraties in het product bereiken? Welke boodschap moeten de illustraties overbrengen? Schrik niet, ik al ze je best wat vragen stellen, maar ik geloof erin dat we zo de kern pakken en daarmee de beste info-illustraties kunnen maken. Zodat jij je doel(en) bereikt. Én dat het er ook nog mooi uitziet.

Mijn aanpak:

  • Eerst denk ik met je mee en wil helder krijgen wat je precies zoekt
  • Vervolgens stel ik een paar ideeën voor waaruit je kunt kiezen
  • Concreet werk ik een schets uit, zodat je goed kunt zien hoe het eruit komt te zien
  • Ik werk de schets uit tot definitieve versie en neem eventuele aanpassingen daarin mee

Benieuwd, heb je vragen of wil je samenwerken? Leuk! Stuur me dan een mailtje via k.m.veenman [@] gmail.com.