0
Kim Veenman

Illustraties die wat zeggen

Biologen, die zitten buiten. Met vlindernetjes in het veld, of met een dikke winterjas aan ergens in een natuurgebied. Klopt! Ook ik zit daar geregeld (niet met vlindernetje, maar wel met verrekijker). En ik raak niet uitgekeken, echt niet!

Maar… ik vind het minstens zo leuk om die kennis en verwondering met je te delen. In gave weetjes en achtergrondverhalen. Én in illustraties, met een verhaal. Want ik wil zo graag zien dat de natuur en dieren mooi zijn. En gaaf, stoer, modern en vaak ook ontroerend. Dat allemaal tegelijk kan ik noemen in woorden, maar ik wil dat nóg liever laten zien in een illustratie-stijl die dit allemaal ondervangt. Voor volwassenen én kinderen. Want als ik eerlijk ben, is het verschil daartussen helemaal  niet zo enorm groot. Als het visueel maar klopt. Níet kinderachtig is (ook niet voor kinderen, echt geloof me, die zijn slimmer en volwassener dan je denkt).

Zie hier: mijn allernieuwste illustratiestijl. Digitaal gemaakt, maar alles behalve een digitaal gevoel (zou ook niet helemaal kloppen bij het thema natuur). Zodat het mooi is, speels en toch strak.

Misschien ook leuk...