Kim Veenman

Artikelen over dieren en natuur

Op zoek naar een bioloog die interessante én leuke artikelen schrijft over dieren en de natuur? Dan help ik je graag!

Ik schrijf als freelancer al jaren voor tijdschriften als Roots Magazine, Buitenleven, National Geographic en vele anderen. Mijn expertise: artikelen over diergedrag, gedragsbiologie, natuur & lifestyle. Opdrachtgevers omschrijven mijn stijl als fris, enthousiast met tegelijk net dat beetje extra inhoud. Als bioloog is mijn expertise diergedrag en daarmee weet ik net die leuke feiten of weetjes te vertellen die de lezer nog niet wist. Of ik bel een expert over het onderwerp, zodat het artikel meer verdieping krijgt.

Je kunt voor mij terecht voor verschillende soorten artikelen (van interview tot achtergrond), maar mijn echte expertise (ja, mijn ‘ding’) dat zijn de artikelen in de ‘Kim-stijl’, zoals mijn vaste opdrachtgever Roots ze inmiddels noemt. Dat zijn artikelen over dieren met een stuk broodtekst en vervolgens allerlei interessante, leuke weetjes in kaders, recordlijstjes, fotobijschriften, streamers en cijfers. Juist dit format maakt het lekker leesbaar, terwijl er toch aardig wat informatie in het artikel is verwerkt. En heel eerlijk; in de ‘Kim-stijl’ ontkom je niet aan enthousiaste, grappige, speelse woordspelingen. Want ja, een encyclopedie-tekst wil ik gewoon niet schrijven. Daar zijn er al genoeg van.

Benieuwd over welke onderwerpen ik iets voor je kan schrijven? Stuur me dan vooral een mail, want ik barst van de artikelideeën. Je kunt me mailen op k.m.veenman [@] gmail.com.